Upp till 30 % rabatt på allt | Slutar om:

00:00:00

Mid Season Sale: Upp till 30 % rabatt på allt

Slutar om:

00:00:00
365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 595 kr-
Kontakta Oss

De populäraste accessoarerna i Europa

Från klockor till ringar och solglasögon till handskar - Trendhim avslöjar de populäraste accessoarerna som för tillfället dominerar den europeiska modemarknaden.

Modeaccessoarer är en viktig del av en outfit och ett perfekt sätt att få fram glimtar av din personlighet i det du har på dig. Mönster, färger och stilar går in och ut ur mode, men accessoarer som klockor, ringar, kedjor, handskar och mer därtill förblir viktiga komponenter i garderoben och står emot trendväxlingar.

För att ge en inblick i det rådande europeiska modelandskapet analyserade vi Googles sökdata från det senaste året (januari 2022-2023) i olika europeiska länder, för att se vilken som varit den mest sökta accessoaren i varje land.

Europas mest sökta modeaccessoarer

I Storbritannien är klockor den populäraste accessoaren med 3 183 000 sökningar. Efter klockor kommer ringar och solglasögon. Ringar är dock den mest sökta accessoaren i alla europeiska länder enligt vår data - de genererade 7,7 miljoner sökningar förra året.


Accessoar - Totalt antal sökningar (22 jan - 23 jan)*

Ringar - 7 719 330

Klockor - 7 666 270

Solglasögon - 3 760 940

Armband - 2 501 480

Halsband - 2 139 250

Slipsar - 1 460 520

Halsdukar - 1 305 210

Handskar - 1 056 310

Bälten - 868 240

Manschettknappar - 711 600

Flugor - 286 100

Ficknäsdukar - 211 750

Slipsnålar - 162 620

*i europeiska länder enligt vår data (exkl. Ryssland, se förbehåll)

I Frankrike låg armband i topp med 728 000 sökningar - och i Spanien genererade slipsar 333 500 sökningar under det senaste året, vilket gjorde dem till den mest sökta accessoaren. I Monaco tog solglasögon topplaceringen.

I Vitryssland är handskar den näst mest sökta accessoaren, och i Sverige är halsdukar på tredje plats, vilket återspeglar de kallare klimaten.

1 De populäraste accessoarerna i europa1.1 Hur man stylar populära accessoarer

Hur man stylar populära accessoarer

Om du är sugen på att hänga med i de europeiska modetrenderna så finns vi här för att hjälpa dig. Här är några tidlösa sätt som män kan styla de populäraste accessoarerna enligt vår research för att ge vardagsoutfits mer karaktär.

Klockor

Tro det eller ej, men det finns ett rätt sätt att bära en klocka när det kommer till att vara moderiktig. Även om det kanske inte är lika viktigt när det gäller vardagsoutfits, kan mer formella evenemang som kräver kostym förändras helt av hur du väljer att styla den här populära accessoaren.

Generellt måste du tänka på metallfärgen, armbandets material och stilen på klockan beroende på vad du har på dig. Bär klockan så löst att du kan röra handleden fritt och bär den aldrig (!) över en skjortärm. För fler råd om hur man bäst stylar en klocka, kolla in vår guide Hur man bär en herrklocka med stil.

ringar

Ringar har varit en viktig accessoar för män genom historien och det är inte annorlunda i vår tid. Här är några tips om hur du ska styla Europas populäraste modeaccessoar så att den framhäver din stil.

Välj antingen subtilt eller statement, det finns inget mellanting när det gäller att styla ringar. Vi rekommenderar inte fler än tre ringar per hand - då skriver du lite bättre! Andra viktiga stylingregler kring ringar hittar du här: 4 stiltips för att bära herringar.

Armband

Hemligheten med att styla herrarmband är illusionen av enkelhet. Du kanske bryr dig tillräckligt mycket för att göra research om hur du bäst bär armband, men din stil ska ändå se naturlig och obesvärad ut. Några bra sätt att få till det är att se till att armbanden sitter bra, välja naturliga material och anpassa armbandstypen till tillfället. Utforska mer i vår guide Hur man stylar herrarmband utan att överdriva.

Solglasögon

Solglasögon gör det enkelt att se cool ut - oavsett vad du har på dig. Nyckeln till att styla dem är att välja ett par som bäst kompletterar din ansiktsform, dvs. rundade solglasögon för fyrkantiga ansikten eller rektangulära solglasögon för runda ansikten. För män ska överdelen av solglasögonen följa ögonbrynens linje, och det kanske är en självklarhet, men ha inte solglasögon när det är mörkt - du ser inte cool ut, snarare töntig.

Fler stylingtips för solglasögon finns i vår solglasögonguide.

Halsband

Tänk på vilken historia du vill berätta när du ska välja kedja. Oavsett om det är en graverad ID-bricka, en enkel kedja eller ett hängsmycke, kan de förmedla ett särskilt budskap om vilken stil du föredrar och vilken personlighet som döljer sig bakom looken.

Matcha metallfärgen på kedjan med resten av dina accessoarer för en komplett metallisk helhet som framhäver din valda färgpalett och ger en välbalanserad look.

Kolla in vår ultimata halsbandsguide för fler stylingtips.

Slipsar

Sist men inte minst. Slipsen må vara en gammaldags modeaccessoar men har stått emot tidens tand och fortsätter vara populär över hela Europa. Slipsen finns i många olika stilar, färger, längder och bredder och är ännu en mångsidig modeaccessoar som kan vara avgörande för formell klädsel.

Som vi nämner i vår artikel Hur man bär en slips är det slipsens material som verkligen kan göra den till huvudattraktionen i en outfit. Sidenslipsar är idealiska för lyxiga, exklusiva evenemang, medan ylleslipsar ger en mer rustik look. Valet du gör kan verkligen knyta ihop din look och skapa det statement du tänkt dig.