20% rabatt på smycken - När du köper för 500 kr

20% rabatt på smycken - När du köper för 500 kr

365-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 50 kr - Fraktfritt över 595 kr-
Kontakta Oss

VAD ÄR EN DUFFELBAG & NÄR ANVÄNDS DEN?

En duffelbag är en stor, cylindrisk väska gjord av robust tyg, till exempel canvas. Modernare och lyxigare versioner är ofta gjorda av läder och har dragkedjor, axelremmar och organiserade fack.

Duffelbags, som ursprungligen utformades för militärt bruk, har utvecklats till en mångsidig väska med praktiskt taget universella användningsområden.

  • Rymlig: gott om plats för kläder, skor och diverse utrustning.
  • Mångsidig: lämplig för resor, gym och daglig användning.
  • Flexibel: lätt att packa och får plats i trånga utrymmen.
  • Inte så stabil: föremål kan åka fram och tillbaka inuti.
  • Begränsad organisering: färre fack.
  • Kan vara tung: icke-ergonomisk design.
1 Vad är en duffelbag & när används den?1.1 Duffelbagens historia1.2 När används duffelbags?1.3 Duffelresväska: det perfekta handbagaget1.4 Duffelbag för gymmet: rymlig & funktionell1.5 Ledig duffelbag: rymlig & funktionell1.6 Duffelbags: typer och storlekar1.7 Heter det duffelbag eller dufflebag?

DUFFELBAGENS HISTORIA

Namnet "duffel" kommer från staden Duffel i Belgien, där tyget som användes för att göra de första duffelbagsen tillverkades.

Väskorna skapades först för militärt bruk, och var utformade för att bära soldaternas utrustning i en hållbar och kompakt form. Deras praktiska design och robusta konstruktion har gjort dem populära utöver slagfältet, vilket har lett till den stora variationen av duffelbags vi ser idag.

NÄR ANVÄNDS DUFFELBAGS?

Duffelbags är otroligt mångsidiga och kan användas för en rad olika aktiviteter. De är en favorit för aktiva människor då de erbjuder gott om förvaringsutrymme och är lätta att bära.

Låt oss utforska olika typer av duffelbags och hur de kan användas i olika situationer.

DUFFELRESVÄSKA: DET PERFEKTA HANDBAGAGET

En av de vanligaste användningarna är som resekompanjon.

Oavsett om du åker på en weekendresa eller affärsresa funkar en duffelbag utmärkt som handbagage.

Dess mjuka struktur gör att den enkelt får plats i bagagehyllor, och dess rymliga inre är perfekt för att packa kläder, skor och toalettartiklar.

För affärsresenärer som letar efter ett elegant och professionellt alternativ erbjuder duffelbags i läder både stil och funktionalitet, och säkerställer att du ser skärpt ut samtidigt som du har dina nödvändigheter organiserade.

DUFFELBAG FÖR GYMMET: RYMLIG & FUNKTIONELL

Duffelbags är ett populärt val för gymutrustning. Deras stora, öppna utrymme gör det enkelt att kasta in träningskläder, sneakers, en handduk och till och med boxningshandskar.

Vissa sportiga duffelbags har ventilerade fack för att separera svettiga kläder eller skor, så dina fräscha kläder inte blir förorenade.

Du kommer alltid behöva lufta väskor du använder för sportkläder regelbundet, så kolla in vår guide till att få bort lukt från väskor.

LEDIG DUFFELBAG: RYMLIG & FUNKTIONELL

För dem som föredrar en mer avslappnad, ledig look är duffelbags idealiska för dagliga pendlingar.

En mindre duffelbag är perfekt för ett ombyte kläder, lunch och personliga föremål, oavsett om du är på väg till jobbet, till en vän eller ut på stan.

Den är ett bra alternativ om du letar efter nåt som balanserar mellan en tote bag och en ryggsäck.

Kolla in vår genomgång av olika typer av väskor för jobbet här.

DUFFELBAGS: TYPER OCH STORLEKAR

Duffelbags finns i olika storlekar och stilar för att passa olika behov:

  • Små duffelbags: Perfekta för dagligt bruk eller som gymväska. De är kompakta och lätta att bära samtidigt som de erbjuder tillräckligt med utrymme för det väsentliga.
  • Medelstora duffelbags: Perfekta för weekendresor eller som handbagage på flyg. De erbjuder en bra balans mellan storlek och bärbarhet.
  • Stora duffelbags: Bäst för längre resor eller när du behöver packa mycket utrustning av olika slag. De är också populära till sport eller camping, där du kan behöva bära skrymmande föremål.

HETER DET DUFFELBAG ELLER DUFFLEBAG?

Termerna "duffel" och "duffle" används omväxlande, och båda är korrekta. Enligt sökdata är ”duffle bag” vanligare än ”duffel bag”, men eftersom staden som den fått sitt namn från heter Duffel är det den mer korrekta stavningen - om du skulle behöva en fun fact att dra på en fest... och sen aldrig bli inbjuden igen.

Oavsett stavning är funktionaliteten och mångsidigheten hos väskan densamma.