Fri frakt på allt | Slutar om:

00:00:00

Fri frakt på allt

Slutar om:

00:00:00
365-dagars returpolicy - utan frågor!
Gratis standardfrakt för alla beställningar-
Kontakta Oss

Aeris Manual

Instruktioner

  1. Timvisare
  2. Kronograf minut-urtavla
  3. Minutvisare
  4. Knapp D
  5. Krona
  6. Krona - första klicket
  7. Krona - andra klicket
  8. Knapp E
  9. Datumfönster
  10. Liten sekundvisare
  11. Kronograf sekundvisare

Ställa in tiden Flytta kronan till position 6 och vrid medurs. Om kronan flyttas till position 6 medan kronografen är igång kommer kronografvisarna fortsätta röra sig. Det är normalt.

Ställa in datum: Flytta kronan till position 6 och vrid moturs. Om datum ställs in mellan 21:00 och 03:00 kommer inte datumet ändras nästföljande dag.

Mäta tid med kronografen: Kronografen kan startas och stoppas med knapp D. Tryck på knapp E för att återställa kronografen, då kommer kronografens sekund och minutvisare återvända till 0.

Återställa kronografen (inkl. efter batteribyte): Den här proceduren bör utföras när kronografens sekundvisare inte återvänder till 0 när kronografen återställs, inklusive efter ett batteribyte. Flytta kronan till position 7. Tryck på knapp D för att återställa kronografens sekundvisare till 0. Kronografens visare kan snabbt avanceras genom att kontinuerligt hålla inne knapp D. När visaren har nollställts, flytta tillbaka kronan till dess normala position. För inte tillbaka kronan till dess normala position medan kronografens sekundvisare är i rörelse. Den stannar när kronan flyttas till dess normala position och den nya positionen kommer då sättas som 0.

Specifikationer

  • Urverk: Seiko VK61 quartz
  • Vattentålighet: 10 ATM / 100 meter
  • Funktioner: Kronograf, datum
  • Batteri: SR936SW
  • Glas: Mineral glas med dubbelkupol och antireflekterande beläggning
  • Boettmaterial: Mässing, borstat
  • Remmaterial: Äkta läder
  • Nickelfri: Ja
  • Max. handledsstorlek: 18 cm
  • Min. handledsstorlek: 13 cm
  • Rembredd: 18 mm
  • Boettens diameter: 42 mm
  • Urtavlans diameter: 34 mm
  • Boettens tjocklek: 14 mm
  • Kronans höjd: 3 mm
  • Armbredd: 20 mm
  • Arm till arm: 51 mm
  • Vikt: 76 g

HUR DU TAR HAND OM DIN KLOCKA

VATTENTÅLIGHET

De flesta klockor har en viss grad av vattentålighet.. Om din klocka inte är vattentålig, då kan den troligtvis hantera några små stänk, men ta inga risker. Om det har ett läderband, undvika då att det blir blött.

1 ATM / 10 meter Den här klockan tål inte kontakt med vatten.

1 ATM / 10 meter Den här klockan tål inte kontakt med vatten.

3 ATM / 30 meter Den här klockan kan enkelt klara av regn och vattenstänk

3 ATM / 30 meter Den här klockan kan enkelt klara av regn och vattenstänk

5 ATM / 50 meter Den här klockan är säker att bära i duschen eller om du simmar

5 ATM / 50 meter Den här klockan är säker att bära i duschen eller om du simmar

10 ATM / 100 meter Den här klockan är vattentålig nog för snorkling

10 ATM / 100 meter Den här klockan är vattentålig nog för snorkling

20+ ATM / 200+ meter Den här klockan är säker för alla undervattensaktiviteter, så som dykning

20+ ATM / 200+ meter Den här klockan är säker för alla undervattensaktiviteter, så som dykning

Hur du gör ren din boett

  • Dra inte ut kronan eller tryck någon av klockans knappar om den är i kontakt med vatten eftersom det kan låta vatten komma in i boetten
  • Om din klocka inte är vattentålig, doppa då bomullspinnar i en skål med varmt vatten med en droppe tvål eller två. Tryck på toppen för att ta bort det mesta av vattnet och gnid försiktigt över boetten
  • Om din klocka är vattentålig, doppa en mjuk trasa i en skål varmt vatten med två droppar mild diskmedel. Vrid ur det mesta av vattnet ur trasan och gnid försiktigt över boetten

Hur du gör rent ditt läderklockband

Som tumregel ska inte äkta läder bli blött. Det innefattar svett och fukt som avdunstar från kroppen under dagen, vilket är anledningen till att vi inte rekommenderar att du bär ett läderband varje dag och alltid tar av dig det när du lägger dig. 1. Om du måste göra rent ett läderband, ta av det från boetten och gnid det lätt med en ren, torr trasa 2. Applicera läderrengöring och balsam på den mjuka trasan, massera försiktigt in det i lädret. 3. Avsluta genom att torka med en ren trasa för att motverka fläckar och låt bandet lufttorka över natten Bär det inte så tajt att du behöver böja tillbaka bandet när du ska ta av dig klockan, det kan permanent förvrida lädret.

Hur du tar hand om din klocka

  • Förvara din klocka på en mörk, torr plats för att undvika korrosion och att urtavlan missfärgas
  • Byt alltid batteriet på en kvartsklocka om det tar slut. Med tiden kan ett tomt batteri börja läcka och skada urverket
  • Låt mekaniska klockor gå åtminstone två dagar per år för att förhindra att kugghjul och fjädrar fastnar
  • Du bör alltid serva din klocka av en urmakare var 3:e år

ALLMÄN VÅRD

Tumregel: Se till att din klocka är det sista du tar på och det första du tar av dig. - Ta av klockan och förvara den säkert innan du tar dig an en aktivitet som kan skada den - Ta av dig den innan en aktivitet som kan orsaka att du svettas - Ta av dig den innan du duschar, badar eller simmar - Ta av dig den innan du lagar mat eller städar - Ta av dig den innan du lägger dig - Utsett inte din klocka för kemikalier så som parfym, solkräm, rakvatten, hårprodukter, etc. eftersom det kan missfärga, fläcka eller tona ner ytor - Försök förvara din klocka separat på en mjuk plats för att motverka repor eller skrubbning - Om din klocka har ett spänne, stäng det så det inte trasslar sig - Förvara din klocka på en torr, mörk plats och undvik värmeförändringar

Hur du byter ut ditt klockband & ersätter det med ett nytt band

För att ta av och byta ut ditt klockband behöver du:

  • Klockan
  • Utbytesband/länk
  • En mjuk yta så som en trasa, t-shirt eller musmatta

**Du kan även behöva: **

  • Ett bandverktyg
  • Eller ett spetsigt föremål

HUR DU TAR AV KLOCKBANDET

  1. Lägg din klocka på en mjuk yta. Det motverkar repor och skador.

  2. Om din klocka har snabbsprintar på undersidan, tryck då den lilla sprinten inåt för att släppa på bandet.

  1. Om din klocka har borrade hål – små hål i länkarna som sticker ut från boetten – använd ett spetsigt föremål för att trycka in sprinten och släppa på bandet. Var försiktig så att sprinten inte glider ur remmen och tappas bort.
  1. Om ditt klockband inte har något av dessa, använd då ett bandverktyg. Det är ett litet verktyg med en v-formad spets. Använd det för att trycka ihop sprinten på bandets undersida mellan klockarmarna till höger. Använd verktyget och tryck längs med sprintens rygg för att släppa på bandet.

HUR DU BYTER KLOCKBAND

Först, kontrollera armarnas bredd på din nya klocka för att bekräfta att det är 20 mm. Du kan hitta alla klockband här. Använd filter, välj matchande bredd för att se vårt urval för din klocka.

Om ditt nya band har snabbsprintar, tryck in sprinten och placera det mellan klockarmarna. Du kommer känna när den "låser" sig i position.

Om ditt nya band inte har snabbsprintar, använd bandverktyget igen. Placera en av sprintens ändar på plats, använd sedan verktyget för att trycka samman sprinten medan du placerar den på rätt plats. Du kommer känna när den "låser" sig på plats.

Kom ihåg att ta din tid och var försiktig att du inte repar armarna eller skadar ditt nya klockband.

Felsökning & vanliga frågor

Om du tar hand om din klocka och förvarar den korrekt, kommer du få många års precis tidsangivelse. Men även med bästa hantering kan din klocka behöva lite extra uppmärksamhet då och då.

Ta en titt på vanliga frågor om klockor här. Om du inte hittar det söker, då finns vår Kundsupport tillgängliga på telefon.

2 ÅRS GARANTI

För att behålla en giltig garanti för din klocka, utsätt den inte för vatten bortom den uppgivna gränsen och behåll ditt kvitto.

Andra kategorier

Trodde du att vi bara sålde klockor? Vi har över 6 000 produkter spridda över 21 herraccessoar-kategorier. Utforska dem nedan.